mgr inż. Małgorzata Kurek

Dietetyk kliniczny

Absolwentka Technologii Żywności i Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie oraz Poradnictwa Żywieniowego i Dietetyki na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.

Pomagam pacjentom borykającym się z nadprogramowymi kilogramami, chorobami tarczycy, zespołem metabolicznym, cukrzycą, insulinoopornością oraz chorobami autoimmunologicznymi i chorobami układu pokarmowego. Specjalizuję się w pomocy dietetycznej w zakresie niepłodności, oraz kompleksowym przygotowaniu i opiece pacjentów przed i po zabiegu in vitro lub inseminacji. Szczególną opieką otaczam przyszłe mamy (specjalizuję się w ciążach mnogich), kobiety karmiące oraz dzieci. Do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie. Dopasowuję plan żywieniowy do aktualnych potrzeb zdrowotnych i stylu życia każdej osoby, co gwarantuje skuteczność terapii. Przede wszystkim jednak pomagam swoim pacjentom zmienić nawyki żywieniowe i wspieram ich w dążeniu do celu.